Rijst met kippenbouten

Geplaatst op augustus 26, 2011 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 90 minuten

Ingrediënten:
400 gram rijst
4 kippenbouten
500 ml kippenbouillon (van een blokje)
1 ui
3 tomaten
150 gram ham in blokjes
klein potje doperwtjes
1 rode paprika
(room)boter
stokbrood
zout
peper
1 theelepel oregano
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:
Kruid de kip met wat zout en peper en braad deze mooi bruin in een klein wat (room)boter.
Haal de kip uit de pan en fruit in de achtergebleven boter, de gesnipperde ui, geperste knoflook en de hamblokjes. Voeg na circa 2 minuten de ontvelde en in blokjes gesneden tomaten toe en bak deze mee en strooi hier wat oregano over. Leg vervolgens de kip terug in de pan en voeg de helft van de bouillon toe. Laat het geheel zachtjes koken totdat de kip gaar is (circa een uur)
Neem de kip uit de pan. Voeg de rest van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en voeg daarna de rijst toe.
Laat dit alles zachtjes koken tot de rijst gaar is. Verwijder de botjes uit de kippenbouten.
Wanner de rijst gaar is voegt u het vlees en de doperwtjes (zonder vocht) aan het geheel toe en warm het nog goed door.
Schep het rijstgerecht op de borden en versier het met reepjes rode paprika.
Serveer de maaltijd met stokbrood.