Turkse rijst met kip

Geplaatst op januari 2, 2012 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Ingrediënten:
400 gram rijst
6 dl kippenbouillon
300 gram kipfilet
4 eetlepels olijf olie
1 grote ui,fijn gesnipperd
4 teentjes knoflook
2 wortels
100 gram doperwten
2 theelepels paprika poeder
1 theelepel djinten
2 theelepels gedroogde thijm
3 eetlepels vers gehakte bladpeterselie
3 eetlepels geroosterde pistachenootjes
3 eetlepels geroosterde amandelsnippers
zeezout
verse peper uit de molen

Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl

Doe in een grote pan (met deksel) met dikke bodem 3 eetlepels olijfolie en bak daarin de gesnipperde ui en fijn gesneden knoflook glazig. Doe er dan de in kleine blokjes gesneden kip bij en bak deze mooi bruin en gaar.
Voeg nu de kruiden, de wortels en de rijst toe en even opbakken. Voeg nu doen de helft van de heet gehouden kippenbouillon er bij,
roer dit goed door en voeg vervolgens de andere helft van de kippenbouillon toe.
Zet het vuur laag zodra de bouillon aan de kook is en doe de deksel op de pan en wacht ongeveer 15 tot 20 minuten.
Bak ondertussen in een anti aanbakpan apart de noten op in een lepel olijf olie en maken deze krokant.
Controleer na 15 tot 20 minuten of de rijst gaar is of niet. (Zo niet dan nog wat bouillon er bij gieten en even laten doorkoken). Roer wanneer de rijst gaar is de doperwten voorzichtig door de rijst met het zout en de peper naar smaak en laat dit circa 10 minuten uitstomen.
Roer tot slot de bladpeterselie en de helft van de nootjes door de rijst. Strooi de andere helft van de nootjes en de amandelsnippers na het opdienen over de rijst.