Rijst met spinazie en feta

Geplaatst op juli 24, 2011 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Ingrediënten:
400 gram rijst
500 ml. kippenbouillon
3 teentjes knoflook
1 grote ui
500 gram spinazie (vers)
witte wijn
2 theelepels oregano (gedroogd)
gehalveerde zwarte olijven
2 tomaten
200 gram feta
zout
peper
3 el olijfolie

Bereidingswijze:
Was de spinazie en snij dit in grove stukken, pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Verhit wat olie in een wok en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg daarna de rijst toe en roerbak deze circa 2 minuten. Doe vervolgens de bouillon en scheut witte wijn erbij en laat het geheel afgedekt circa 15 minuten op laag vuur sudderen, totdat de rijst bijna gaar is. (Het vocht moet bijna verdampt zijn).
Voeg tot slot de spinazie, oregano en olijven toe en laat alles zonder deksel nog 5 minuten sudderen tot al het vocht verdampt is. Roer dan de tomaten en feta erdoor en maak het geheel verder op smaak met zout en peper.