Surinaamse rijst met bruine bonen

Geplaatst op september 18, 2012 door

Surinaamse rijst met bruine bonen


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 60 minuten

Ingrediënten:
350 g Surinaamse rijst
1 pot bruine bonen 720 g (uitgelekt)
200 gram zuurkoolspek, in blokjes
2 eetlepels olie
1 gesnipperde ui
1 cm verse gemberwortel, fijngesneden
2 eetlepels tomatenpuree
2 tomaten, in blokjes
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
1 theelepel suiker
1 theelepel nootmuskaat, gemalen
3 rode pepers
1 zakje selderij (40 g), fijngesneden
Bestel je boodschappen online op AH.nl

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en de gember. Voeg het zuurkoolspek toe en bak het geheel 3-4 minuten. Roer de tomatenpuree, de tomaten, de bouillontablet, de suiker, de nootmuskaat en 100 ml water erdoor en laat het geheel, met de deksel op de pan, 30 minuten op laag vuur stoven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pepers open, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de peper, de bonen en de helft van de selderij toe aan het groentenkruidenmengsel en laat dit nog 10 minuten meestoven. Bestrooi de bruine bonen met de rest van de selderij en serveer met de rijst