Rijst met krieltjes en sperziebonen

Geplaatst op juli 23, 2012 door

Rijst met krieltjes en sperziebonen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:
400 gram Basmati rijst
400 gram kipfilet
200 gram krieltjes
100 gram sperziebonen
5 eetlepels zonnebloemolie
4 sjalotjes
1 kopje water
1 pot á 360ml Faja Lobi Roti Dési Masala
1 blik á 400ml Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Surinaamse kokosmelk)

Bestel je boodschappen online op AH.nl

Bereidingswijze:

Kook de basmatirijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit wat olie in een wok en wok hier de kipfilet en de sjalotjes(gesneden) enkele minuten.
Voeg de Roti Dési Masala, het water, de krieltjes (voor gegaard), de sperziebonen en 200ml Kronto Mirkie Trafasie toe, en schep dit goed om. Laat dit vervolgens circa 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Serveer de rijst en saus naast elkaar.