Rijst met bruine bonen en Tivall balletjes

Geplaatst op augustus 27, 2011 door

Bestel je boodschappen online op AH.nl

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten:
400 gram Pandan rijst
200 gram (Albert Heijn) Tivall balletjes
100 ml water
3 theelepels tomatenpuree
stukje verse Madam Jeanette peper
6 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel spicepowder
3 teentjes knoflook
1 blik Bruine Bonen
1/2 ui of 2 sjalotjes
3 theelepels suiker
1 kleine tomaat
2 eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Verhit wat olie in een wok en voeg de Tivall balletjes, ui en knoflook toe en roerbak dit gedurende 4 minuten. Voeg hierna de peper, 2 eetlepels Nasi Trafasie, tomatenpuree, suiker en spicepowder toe en schep dit goed om. Daarna de bruine bonen mét de saus hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Voeg tot slot de 100ml water en de tomaat toe en laat dit circa 8 minuten sudderen. Het geheel kan eventueel met zout op smaak gebracht worden.