Spaanse rijstschotel met garnalen en kip
Geplaatst op oktober 30, 2011 door admin
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Ingrediënten:
400 gram (snelkook)rijst
750ml kippenbouillon
200 gram kipfilet
100 gram roze gepelde garnalen
250 gram sperziebonen
100 gram salami
1 rode paprika
1 theelepel paprikapoeder
400 gram tomaat in kleine blokjes
1 ui
2 eetlepels vers gesneden peterselie
1 theelepel kurkumapoeder
Bereidingswijze:
Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak deze in 5 minuten lichtbruin. Voeg de ui en tomatenblokjes toe en laat dit 2 minuten meebakken. Strooi de paprikapoeder erover en giet 250 mililiter bouillon erbij. Roer de paprika, sperziebonen, rijst en kurkumapoeder door het kipmengsel. Giet de rest van bouillon erbij en laat de rijst in open pan in nog 15-20 minuten zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen. Garnalen door rijstschotel scheppen en circa 2-3 minuten meeverwarmen. Strooi er tot slot wat peterselie over. Lekker met een frisse salade met tomaat en olijven.