Spaanse rijst uit de oven

Geplaatst op oktober 12, 2011 door

Bestel je boodschappen online op AH.nl

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 60 minuten

Ingrediënten:
400 gram kipfilet
2 eetlepels gedroogde champignons
0,5 l kokend water
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook in dunne plakjes
een flinke scheut olijfolie
250 gram risotto
een scheut Noilly Prat
1 rode paprika, in smalle repen
1/2 pot geroosterde paprika’s, in repen
1 bakje cherrytomaten
twee handen zwarte olijven
1 theelepel rozemarijn
0,5 theelepel paprikapoeder
1,5 theelepel zout
flink wat peper
0,75 l bouillon (kippen- of groente-)
1 zakje diepvriesgarnalen, ontdooid

Bereidingswijze:
Week de gedroogde champignons in het kokende water. Zet apart.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fruit in een ovenbestendige pan met deksel de ui en de knoflook aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak tot de rijst doorschijnende randjes krijgt.
Blus de rijst af met de Noilly Prat. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de kip en de garnalen) en de champignons en hun water toe en roer even om. De rijst moet goed onder water staan. Dek de pan af en schuif hem in de oven. Laat hem daar een half uur staan en check de rijst daarna even: als hij bijna goed is maar nog erg nat kan hij nog even terug zonder de deksel erop, als hij bijna klaar is maar ook bijna ingekookt is doe je er nog wat bouillon bij en als hij gewoon goed gaat doe je de deur weer dicht. Maar niet voordat je de kip en de garnalen erbij heb gedaan.
Na drie kwartier is de rijst klaar zijn.