Rijstpannenkoekjes
Geplaatst op januari 18, 2012 door admin
Rijstpannenkoekjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Ingrediënten:
200 g basmatirijst
1 liter halfvolle melk
3 eieren
1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
75 gram geraspte belegen geitenkaas
3 eetlepels rijstolie
200 gram rucolasla
6 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Kook de basmatirijstrijst gaar in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat deze nog 20 minuten afgedekt droogstomen en afkoelen tot lauwe rijst. Klop in een kom de drie eieren los. Roer de rijst los en meng er de eieren, de Italiaanse kruiden, de kaas en zout en peper naar smaak door. Verhit in een koekenpan een eetlepel rijstolie en schep een aantal kleine pannenkoekjes beslag in. Bak de pannenkoekjes in 2 tot 3 minuten per zijde goudbruin en gaar. Bak de rest van het beslag ook tot pannenkoekjes. Leg op de borden een stapeltje van elk een aantal pannenkoekjes en garneer deze met de rucola en de zongedroogde tomaten.