Rijst met Rundvlees

Geplaatst op oktober 25, 2012 door

Rijst met Rundvlees

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten:
200 gram droogkokende rijst
400 gr. bieflappen
1 tablet vleesbouillon
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
zout
peper
1 theelepel paprikapoeder (mild)
25 gram boter of margarine
150 gram doperwten (eventueel uit de diepvries)
3 eetlepels barbecuesaus
tabasco
Bestel je boodschappen online op AH.nl

Bereidingswijze:

Kook de rijst in water met de bouillon volgens gebruiksaanwijzing. Laat deze hierna afkoelen. Snipper een ui en snij de paprika’s in reepjes. Snij het vlees ook in reepjes en bestrooi het met zout, peper en de paprikapoeder.
Verhit wat boter in een grote braadpan. Bak de ui ongeveer 3 minuten op niet al te hoog vuur. Bak vervolgens het vlees ongeveer 5 mee. Schep de paprika en doperwten erdoor. Laat dit geheel met deksel op pan ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Schep tot slot de rijst erdoor, en verwarm dit nog 5 minuten. (af en toe even omscheppen). Breng voor het serveren alles op smaak met de barbecuesaus en enkele druppels tabasco, zout en peper.