Rijst met pilaf

Geplaatst op juli 31, 2011 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Ingrediënten:
400 gram gele rijst
300 gram varkenslappen
peper
zout
1 blik perziken
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 theelepel sambal
100 gram boter
2 eetlepels maizena
4 grote uien
4 eetlepels tomatenketchup

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Verhit wat boter in een pan, en doe hier het gesneden vlees in en bak het aan. Voeg vervolgens de gesneden ui toe en bak het glazig. Hiernadoe je het vocht van de perziken in de pan (evenveel ook nog wat water) voeg hieraan de ketchup, puree, sambal toe en laat dit dan circa 30 min. met deksel op de pan zachtjes koken.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Tot slot kun je met de maizena de saus dikker maken. Doe hiervoor 2 eetlepels maizena in een kommetje en doe daar wat water bij, voeg al roerend de maizena toe.
Voeg tot slot de perziken toe en laat die warm worden maak het geheel op smaak met zout en peper.