rijst met hete kip
Geplaatst op juli 23, 2011 door admin
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Ingrediënten:
400 gram kipfilet
400 gram rijst
3 teentjes knoflook
2 theelepels djahé
2 theelepels gemalen laurierblad
2 eetlepels sambal
300 sperziebonen
2 eetlepels ketjap
250 gram champignons
zout
peper
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi het met wat zout en peper. Bak de kipfilet in een wok bruin en haal deze er uit wanneer de kip gaar is. Snipper de ui en fruit deze met de kruiden en de sambal in de wok met de achtergebleven boter. Voeg de champignons toe en bak dit bij de reeds gefruite uien. Voeg tot slot opnieuw de gebakken kipreepjes toe, doe de ketjap erbij en laat het geheel in ca. 10 minuten op laag vuur staan. Kook ondertussen de sperziebonen en de rijst (volgens verpakking) gaar. Meng de boontjes en de rijst met het vleesmengsel. Serveer dit met wat kroepoek.