Rijst met Goulash
Geplaatst op september 21, 2012 door admin
Rijst met Goulash
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 120 minuten
Ingrediënten:
400 gram witte rijst
500 gram runderlappen
100 gram spekblokjes
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
100 gram sperziebonen
2 vastkokende aardappels
100 ml. vloeibare margarine
1 zakje Knorr mix voor Goulash
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Bereidingswijze:
Snij de paprika en de uit in blokjes. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in korte stukjes van circa 5 cm. Snijd tot slot het vlees in stukken.
Verhit wat margarine in een braadpan en bak het vlees op een matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend bruin. Voeg vervolgens de spekreepjes, ui, paprikastukken, sperziebonen en aardappels toe en bak dit zachtjes mee.
Voeg 250 ml. water toe en laat het geheeld op laag vuur (met deksel op de pan) ongeveer 1,5 uur stoven.
Voeg, wanneer het vlees bijna gaar is, nog eens 125 ml. water en de inhoud van de mix voor Goulash toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Af en toe roeren.
Wanneer het vlees bijna klaar is kan de rijst bereidt worden. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer de Goulash met de gekookte rijst.