Rijst kip kerrie

Geplaatst op juli 17, 2011 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten:
300 gram kipfilet
citroensap
peper
zout
olijfolie of boter
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 grote appels
1/2 koffiekopje kerriepoeder
1 bekertje zure room
3 dl. bouillon

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet en wrijf deze in met citroensap, peper en zout. Snipper de ui, rasp de knoflook en appel en zet de bouillon klaar (bouillon uit een potje aanmengen met water)

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Bak de kip gaar in olie of boter. Wanneer deze klaar is haalt u de kip uit de pan en voegt vervolgens de de ui, knoflook, appel en de kerrie toe. Tot slot de bouillon erbij. Wanneer de alles bijna kookt voegt u de zure room toe. Voor wat extra binding van de saus kunt u nog wat maizena toevoegen.

Naar smaak kan er extra kerrie toegevoegd worden… fruiten*dan de bouillon toevoegen*als bouillon bijna kookt de zure room erbij*voor de binding nog wat maizena toevoegen*voeg eventueel nog wat kerrie naar smaak toe

Om het geheel nog wat smakelijker te maken kunt u het gerecht opdienen met wat verse ananas.