Pompoen met rijst

Geplaatst op oktober 23, 2013 door

Pompoen met rijst

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten:

300 gram zilvervliesrijst
500 gram pompoen
2 sjalotten
3 stengels bleekselderij
2 eetlepel olie
1 eetlepel currypasta (potje)
2 theelepel karwijzaad
200 gram rode linzen
100 gram walnoten

Bestel je boodschappen online op AH.nl

Bereidingswijze:

pompoen
Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes. Maak de sjalotten schoon en snijd deze klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes. Fruit de sjalotten met de currypasta en het karwijzaad in de olie. Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in ongeveer 25 minuten gaar.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en de linzen in 15-20 minuten. Hak de walnoten in grove stukken. Schep de afgegoten linzen en de noten door de gare rijst. Maak de pompoen naar eigen smaak met peper en een beetje zout en roer er de yoghurt door. Strooi er kleingesneden selderij over.