Hollandse lente-jambalaya met kip en makreel

Geplaatst op januari 10, 2013 door

Hollandse lente-jambalaya met kip en makreel

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:
400 gram langkorrelrijst
200 gram gerookte kip
1 gestoomde makreel
15 saffraandraadjes
2 teentjes vers geperste knoflook
1 rode peper
50 gram boter of margarine
1/2 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen kaneel
kleine courgette, ongeschild, in reepjes van circa 4 cm
200 gram gedopte verse tuinbonen
4 lenteuitjes
5 deciliter hete kippenbouillon
3 tomaten
zout
peper

250x250HF Win een HelloFresh weekbox t.w.v. 92 euro!

Bereidingswijze:
makreel
Doe de saffraan in 2 eetlepels heet water en laat dit 10 minuten weken. Snijd ondertussen de lenteuitjes, courgette, rode peper.
Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de rode peper, knofloof, courgette, komijn en kaneel circa 5 minuten in op matig vuur. Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg tot slot de tuinbonen, de hete bouillon en de saffraan met het weekvocht toe aan het geheel en laat dit in circa 20 minuten gaar / droog koken.
Wanneer de rijst klaar is de gerookte kip, tomatenblokjes en de makreel door het mengsel en roer dit goed door. Bak dit nog ongeveer 3 minuten mee.
Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Dien het op en strooi de lenteui in kleine ringen over het eten.

Eet smakelijk!