Mexicaanse rijst
Geplaatst op januari 3, 2013 door admin
Mexicaanse rijst
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Ingrediënten:
400 gram rijst
1 ui
2 teentjes vers geperste knoflook
4 eetlepels olijfolie
8 deciliter vleesbouillon
1 theelepel komijnpoeder
150 gram wortels
150 gram doperwten
2 eetlepels citroensap
1 blikje tomatenpuree
zout
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Bereidingswijze:
Snipper de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Verhit wat olijfolie in een grote kookpan. Voeg de rijst, de ui en de knoflook toe en bak dit op matig vuur al roerend tot de korrels glazig zijn. Roer een theelepel komijnpoeder door de rijst en roer dit goed door.
Voeg de vleesbouillon toe en breng de rijst aan de kook. Kook dit tot de rijst gaar is (zie verpakking)
Maak ondertussen de worteltjes schoon en snijd ze in kleine blokjes met dezelfde afmeting als de doperwten
Kook de worteltjes en doperwtjes – in een pan met een bodempje water, bestrooid met wat zout gaar. Giet de groenten af zodra deze gaar zijn.
Roer het blikje tomatenpuree, 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels water in een kommetje tot een gladde saus.
Meng de groenten met de rijst. Roer dit geheel goed door en laat het gerecht nog 5 minuten staan. Breng de rijst eventueel op smaak met zout. Buen provecho!