Tomatenrisotto met kastanjechampignons

Geplaatst op januari 6, 2012 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Ingrediënten:
400 gram risottorijst
100 ml Heinz Gezeefde Tomate
1 ui, gesnipperd
olijfolie
100 gram Parmezaanse kaas
1 teentje geperste knoflook
100 ml witte wijn
250 gram kastanjechampignons, in plakjes
600 ml groentebouillon
1 courgette

Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hier de ui en knoflook glazig. Schep de rijst erdoor en bak het geheel 2-3 minuten tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en verwarm de rijst tot het vocht bijna verdampt is. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst in open pan in 20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig en schenk wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen een scheut bouillon erbij. Schaaf de helft van de parmezaanze kaas in plakjes.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de in blokjes gesneden courgette en champignons al roeren in 3-4 minuten gaar en bruin. Schep de groenten met de gezeefde tomaten en de geraspte kaas door de risotto. Warm de risotto nog heel even door en breng op eigen smaak met wat zout en peper. Serveer in voorverwarmde diepe borden en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.