Tomatenrisotto met gebakken kabeljauw
Geplaatst op januari 29, 2012 door admin
Tomatenrisotto met gebakken kabeljauw
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Ingrediënten:
400 gram risottorijst
4 stukken kabeljauwfilet à 100 gram
1 ui
3 eetlepels bloem
1 dl droge witte wijn
50 gram Parmezaanse kaas
7.5 dl visbouillon
150 gram doperwtjes
zout
zwarte peper
6 eetlepels Bertolli Originale Extra Vergine olijfolie
1 pot Bertolli Pastasaus Geroosterde courgette & paprika
Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Roerbak de rijst mee tot de korrels omhuld zijn met een glanzend laagje. Voeg de wijn toe en laat deze op laag vuur verdampen.
Roer ondertussen in een kan of grote maatbeker de pastasaus en bouillon door elkaar. Schenk een kwart hiervan bij de rijst en laat deze op laag vuur koken. Voeg steeds pas nieuwe bouillon toe, als het vocht in de pan bijna door de rijst is opgenomen. Kook zo de risotto in 20 tot 25 minuten rustig gaar. Laat de doperwtjes het laatste kwartier meekoken met de rijst.
Wrijf ondertussen de kabeljauw in met zout en peper en haal de stukken vis door wat bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken kabeljauw in 8 tot 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Proef ondertussen of de risottorijst gaar is.
Schep de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de tomatenrisotto in vier diepe borden en leg de kabeljauw er over heen. Garneer het geheel met wat Parmezaanse kaas en reepjes verse basilicum.