Risotto met worstgehakt en paprika uit de oven

Geplaatst op januari 23, 2012 door

Risotto met worstgehakt en paprika uit de oven

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 60 minuten

Ingrediënten:
350 g risottorijst
4 braadworstjes
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
250 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon
1 eetlepel Bertolli Classico olijfolie
1 zak à 600 gram Bertolli Saus Tradizionale

Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s in reepjes en scipper de ui fijn. Pel de knoflook en snijd de teentjes in kleine stukjes

Verhit wat olijfolie in een zware braadpan welke ook in de oven kan. Snijd het velletje van de worstjes open en verkruimel het worstgehakt boven de hete olie in de pan. Voeg hier de reepjes paprika, de ui en de knoflook aan toe en bak alles al omscheppend gedurende een minuut of vijf.

Doe vervolgens de risottorijst erbij en bak deze nog ongeveer een minuut mee. Wanneer de korrels een beetje glazig worden (absoluut niet bruin bakken) afblussen met de wijn en roer er vervolgens de saus en de bouillon door. Breng dit geheel al roerend aan de kook.
Doe het deksel op de pan en zet de pan zo in de oven. Laat de risotto in 25 minuten alle vloeistof opnemen en gaar worden.

Schep de risotto voor het serveren nog even om.