Risotto met venkel

Geplaatst op november 19, 2011 door

Bestel je boodschappen online op AH.nl

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten:
300 gram risotto rijst
500 ml kippenbouillon
50 gr boter
1 handvol van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
100 gr gorgonzola
50 gr zachte geitenkaas
1 harde handappel
verse marjolein
zeezout & zwarte peper vers gemalen
1 ui
125 ml witte droge wijn
olijfolie
150 gram walnoten

Bereidingswijze:

Maak de venkel schoon en snijd het groen eraf en bewaar dit voor later. Snijd de venkel in kleine stukjes.
Verhit de boter in een pan. Bak de venkel en de ui gedurende. 5 minuten. Roer de rijst erdoor en bak deze ca. 2 mninuten mee. Breng ondertussen 6 dl. water aan de kook en los het bouillontablet in op. Giet bouillon bij de rijst tot deze net onder water staat. Laat de rijst onder af en toe roeren zachtjes koken tot de bouillon bijna verdampt is. Giet er vervolgens steeds kleine scheutjes bouillon bij en kook de rijst net zolang tot hij beetgaar is. Dit zal ongeveer 25 minuten duren. Knip de peterselie en het venkelgroen fijn en schep dit door de rijst. Schep de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en breng de risotto op smaak met zout en peper. Serveer het geheel met de geitenkaas en gorgonzola apart.