Risotto met kip
Geplaatst op oktober 26, 2012 door admin
Risotto met kip
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Ingrediënten:
500 gram ongekookte rijst
400 gram kipfilet, in stukjes gesneden
1 ui
1 kleine groene peper
2 teentjes vers geperste knoflook
250 gram champignons
1,5 liter hete kippenbouillon
75 gram verse peterselie, fijngehakt
olijfolie
peper
zout
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Bereidingswijze:
Verhit wat olie in een grote braadpan en bak hierin de stukjes kip tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan. Fruit de ui, groene peper (ontdaan van de pitjes) en uitgeperste knoflook tot de ui zacht en glazig is. Voeg vervolgens de champignons toe en roerbak het geheel zachtjes op niet al te hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel circa 5 minuten. Schep met een soeplepel de kippenbouillon (maximaal 1 lepel!) in de rijst en roer het goed door met een houten lepel. Zet het vuur laag en laat het zachtjes sudderen tot de eerste lepel kippenbouillon is opgenomen. Voeg dan pas de volgende soeplepel bouillon toe. De rijst moet uiteindelijk circa 35 tot 40 minuten gekookt hebben. De risotto moet een enigszins romige structuur hebben en de rijstkorrels moeten stevig zijn. Voeg nu de gebakken kip toe en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur opwarmen. Voeg tot slot de fijngehakte peterselie toe. Om het geheel op eigen smaak te brengen kan er wat zout en peper toegevoegd worden.