Milanese rijst met gehaktballetjes
Geplaatst op februari 3, 2012 door admin
Milanese rijst met gehaktballetjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Ingrediënten:
300 gram witte rijst
500 gram gehakt
olijfolie
2 uien
enkele saffraandraadjes
7.5 dl water
1 blokje groentebouillon
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes geperste knoflook
enkele druppels tabasco
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie
1 groot blik tomatenvlees in blokjes
1 eetlepel geconcentreerd tomatenpuree
peper en zout
enkele blaadjes versnipperde basilicum
Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui glazig, voeg de rijst en saffraandraadjes toe en fruit de rijst glazig onder voortdurend omscheppen gedurende 5 minuten. Giet vervolgens 5 dl. water met een verkruimeld blokje groentebouillon over de rijst.
Laat de rijst in 20 à 25 min gaar koken in een gesloten pan. Roer af en toe de rijst goed om, controleer daarbij of de rijst niet aanbrandt of te nat blijft. Doe in het eerste geval wat kokend water bij of in het tweede geval, zet het vuur iets hoger.
Roer wanneer de rijst klaar is de geraspte Parmezaanse kaas door de rijst.
Gehaktballetjes
Meng de kruiden en het paneermeel met het gehakt en vorm hier kleine balletjes van. Kook de balletjes gaar in kokend water. Wanneer de balletjes boven komen drijven zijn ze gaar.
Tomatensaus
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg het tomatenvlees in blokjes + 1 el geconcentreerde tomatenpuree en wat zout en peper toe. Laat de saus ong 5 minuten op laag vuur sudderen. Voeg vlak voor het opdienen wat versnipperde blaadjes basilicum erbij.
Giet de tomatensaus over de gehaktballetjes en serveer de over de Milanese rijst.