Rijst met hete kip
Geplaatst op december 26, 2011 door admin
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Ingrediënten:
400 gram rijst
300 gram kipfilet
250 gram champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel. djahé1
theelepel gemalen laurierblad
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap
300 gram sperzieboontjes
zout, peper
Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Snijd de kipfilet in blokjes, en bestrooi deze met wat zout en peper naar smaak. Bak de kipfilet in een wok mooi bruin. Neem het vlees uit de pan. Snipper de ui en fruit deze met de kruiden en de sambal in de wok met de achtergebleven boter. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak dit bij de reeds gefruite ui. Voeg daarna de gebakken kipblokjes toe, doe er de 2 eetlepels ketjap bij en laat het geheel in ca. 10 minuten op laag vuur sudderen. Kook ondertussen de sperzieboontjes gaar. Kook de rijst volgens de verpakking en meng de boontjes en de rijst met het vleesmengsel. Serveer dit met wat augurkjes, atjar tjampoer en kroepoek.