Kokosrijst met rendang
Geplaatst op november 29, 2011 door admin
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
400 g basmatirijst
250 gram nasi/bamivlees
1 cup boemboe rendang vlees
1 pakje romige kokosmelk
2 eetlepels zoete chilisaus)
4 eetlepels (olijf)olie
2 komkommers
1 citroen
Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Verhit in een braadpan 2 el olie en bak het vlees bruin. Voeg de Boemboe en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Laat het vlees hier in 15 minuten gaarsudderen. Maak ondertussen de citroen en snijd enkele grove stukken van de schil. Kook de rijst volgens verpakking gaar in de kokosmelk en 600 ml water met een snufje zout en de citroenschil. Pers de citroen uit. Dressing roeren van rest van wat olie, 2 eetlepels citroensap, de chilisaus, zout en peper naar smaak. Maak de komkommers schoon en snij deze in blokjes. Meng de komkommer met de dressing. Citroenschil uit rijst halen. Rijst serveren met rendang en komkommersalade.