Indische kip met rijst

Geplaatst op oktober 9, 2014 door

Indische kip met rijst

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten:
300 gram rijst
400 gram kipfilet
4 uien
1 teentje knoflook
9 eetlepels ketchup
9 eetlepels ketjap (zoet)
6 eetlepels azijn
6 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels pindakaas
zout
peper
zak kroepoek

rijst

200 gram taugé
Bestel je boodschappen online op AH.nl

Bereidingswijze:

Snij de Kipfilet in blokjes en bak deze met wat olijfolie. Bestrooi de kipfilet met wat peper en zout. Haal vervolgens de kipfilet uit de pan. Fruit de uien in het achtergebleven vet in de pan. Voeg een klein kopje water toe samen met een geperst teentje knoflook. Voeg daarna de ketchup, ketjap, azijn, bruine suiker en pindakaas toe. Stoof tot slot de kipfilet gaar in de saus. Voeg vlak voor het opdienen de taugé toe. Kook ondertussen de rijst volgens verpakking
Serveren met rijst en kroepoek.