Rijst met Kip tandoori
Geplaatst op juni 14, 2011 door admin
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
300 gram Basmati rijst
300 gram kipfilet
bosje lenteui
1 paprika
3 teentjes knoflook
5 red pearl tomaatjes
verse geraspte gemberworte
klein blikje ananas (verse ananas mag ook)
1 beker crème fraiche
(wok)olie
Tandoorikruiden kruiden
Bereidingswijze:
Snijd de kip in reepjes. Snijd vervolgens de lenteuitjes, paprika en tomaatjes in kleine stukjesKip in blokjes snijden. Lente ui in ringetjes- en paprika in reepjes snijden. Hak tot slot de knoflook fijn.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Doe (wok)olie in de wok en laat goed heet worden. Bak vervolgens de kip lichtbruin, draai vervolgens het vuur laag en doe de tandoorikruiden erbij, blijf goed omscheppen, zo nodig wat olie toevoegen als het mengsel te veel aan de wok gaat plakken.
Vervolgens de paprika, lenteui, tomaatjes en de knoflook. Laat dit even kort mee bakken. Tot slot het bekertje crème fraiche toevoegen goed roeren om de Tandoorikruiden kruiden er door heen te kunnen mengen. Op het laatst doe je er naar wens ananasstukjes bij met een klein beetje sap. Tot slot rasp er wat gemberwortel over. Alles goed door roerren en warm laten worden.