Gele rijst met oosterse gehaktballetjes

Geplaatst op juli 30, 2011 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:
400 gram gele rijst
400 gram gehakt
1 rode peper
1 eetlepel kerriepoeder
peper
zout
1 theelepel gemberpoeder,
50 gram geschaafde amandelen
200 ml kokosmelk

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Rooster de amandelen kort in een koekenpan. Meng de kerriepoeder door het gehakt met het zout en de peper en maak hier balletjes van. Bak de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Snijd de zaadlijsten uit de peper en snijd deze in kleine stukjes. Giet de kokosmelk met 2 eetlepels water bij de gehaktballetjes, voeg de rode peper en gemberpoeder toe en laat het geheel nog circa 12 minuten op laag vuur staan.

Serveer de rijst met de gehaktballetjes met saus en bestrooi het met de geroosterde amandelen.