Rijst met kofta

Geplaatst op augustus 2, 2011 door

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Ingrediënten:
400 gram rijst
450 gram (lams)gehakt
450 gram tomaten (mag ook uit blik)
1 eetlepel maizena
2 theelepels suiker
1 grote ui
5 eetlepels tomatenketchup

Kruiden
2 eetlepels komijn poeder
2 teentjes knoflook
2 theelepels tijmblad, gedroogd
2 theelepels kaneelpoeder
2 eetlepels oregano
2 theelepels gemalen laurier
zout
peper

Bereidingswijze:
Vermeng het gehakt met de helft van de kruiden en wat zout. Laat dit een aantal uren intrekken.
Draai er kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes gaar op niet al te hoog vuur.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Saus
Snipper de ui en bak deze een beetje aan in olijfolie. Voeg hierbij wat verse knoflook (geperst) toe. Doe vervolgens de tomaten in de pan en laat het geheel goed heet worden. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe behalve het zetmeel of maizena. Wanneer de saus wat dun is kun je het dikker maken met maizena en een beetje koud water.

Voeg tot slot de saus toe aan de gehaktballetjes en laat het nog circa 10 minuten op laag vuur staan.

Serveer het geheel met Griekse salade