Griekse rijst met prei
Geplaatst op augustus 19, 2012 door admin
Griekse rijst met prei
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Ingrediënten:
400 gram witte rijst
1 grote ui
4 bosuien
3 grote preien
extra vierge olijfolie
4 eetlepels vers citroensap
wat blokjes feta
3 eetlepels pijnboompitten
3 à 4 eetlepels fijngehakte peterselie
3 à 4 eetlepels fijngehakte dille
zout
versgemalen peper
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Snijd de bosui in ringen. Was de prei grondig en snijd zoveel mogelijk van de preistokken in flinke ringen.
Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem, en bak hierin de ui en lenteui 4 tot 5 minuten op laag vuur zonder deze te laten verkleuren. Voeg de prei met nog 2 eetlepels olijfolie en wat zout toe en bak de prei circa 5 minuten op laag vuur, onder af en toe roeren. Doe de rijst erbij en zoveel water als op de verpakking staat aangegeven. Voeg zout en peper toe. Kook de rijst met het gaar, (dit is afhankelijk van het soort rijst dat gebruikt wordt). Roer af en toe zachtjes door en voeg zo nodig water toe. Rooster ondertussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Roer de peterselie, dille en 2 tot 3 eetlepeles citroensap kort voor het einde van de kooktijd door de rijst. Kook verder zachtjes gaar. Breng op smaak met zout, peper en eventueel meer citroensap.
Strooi de pijnpitten over de preirijst en serveer met goede de feta.
bon όρεξη (eet smakelijk!)