Tjaptjoi met gemberrijst
Geplaatst op december 11, 2011 door admin
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
400 gram witte rijst
400 gram hamlapjes
6 eetlepels Conimex Ketjap Marinade
1 stukje verse gember
Wok Olie
600 gram gemengde groenten (bijvoorbeeld. broccoli, taugé, tomaten, prei)
8 eetlepels Conimex Oestersaus
2 eetlepels Conimex Gembersiroop
Bereidingswijze:
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en spoel het af met koud water.
Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en laat deze 10 minuten trekken in de marinade. Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees op een matig hoog vuur gaar.
Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
Voeg de oestersaus toe, schep dit geheel nog even goed om en laat het circa 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
Meng tot slot de rijst met de gembersiroop.