Rijst met gehakt en groenten
Geplaatst op augustus 23, 2011 door admin
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
400 gram rijst
300 gram gehakt
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel fijngehakt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels (arachide)olie
1 winterpeen in dunne plakjes
250 gram kastanjechampignons
2 lenteuitjes
Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Verhit wat (arachide)olie in een wok en wok hierin de knoflook en gember circa 30 seconden. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de sojasaus, champignons en wortel toe en roerbak dit nog ongeveer 3 minuten. Roer de sesamolie erdoor en breng het geheel op smaak met de sojasaus, wat zou en peper.
Strooi tot slot de lenteuitjes in ringetjes eroverheen.