Rijst met ananas, gember en kip

Geplaatst op januari 9, 2013 door

Rijst met ananas, gember en kip

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:
400 gram rijst
suiker
half ei
300 gram kipfilet in blokjes
3 deciliter (olijf)olie
1 teenje vers geperste knoflook
2 spaanse pepers
1 stuk verse gember
1 sjalotje
50 gram gember op siroop
sojasaus
4 schijven ananas
maizena
2 eetlepels kippenbouillon
pale medium dry sherry
sesamolie ,
peper en zout
Bestel je boodschappen online op AH.nl

Bereidingswijze:
gember
Kook de rijst volgens de verpakking.
Hak de verse gember fijn en snijd de kipfilet in blokjes.
Maak een mengsel van 1 theelepel maizena, een half los geklopt ei, halve theelepel zout, een halve theelepel suiker, eetlepel sherry, en de helft van de gehakte gember. Doe de kipfilet hierbij en laat dit 30 minuten trekken
Maak een sausje van een halve theelepel suiker, een theelepel sojasaus, een beetje peper naar smaak, halve eetlepel sherry en 2 eetlepels kippenbouillon.
Snijd de gemberbolletjes uit siroop en de sjalot in plakjes. Snijd de spaanse peper in de lengte in, verwijder de zaden en snijd de peper in dunne reepjes. Snijd tot slot de ananas in blokjes.
Verhit op hoog vuur de 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal eruit met de schuimspaan en bewaar de olie voor later gebruik.
Doe 2 eetlepels (olijf)olie in de wok. Verhit de olie op hoog vuur en roerbak de verse gember, sjalot en knoflook kort op hoog vuur. Roerbak vervolgen de Spaanse peper 30 seconden. Roerbak de gember uit siroop, de ananas en kip 1 minuut. Giet het sausje erbij en breng aan de kook. Voeg wat van het bindpapje toe totdat de saus licht bindt.
Voeg tot slot een theelepel sesamolie toe.