Rijst met kip en ei
Geplaatst op februari 11, 2013 door admin
Rijst met Kip en ei
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten:
400 gram rijst
3 eieren
250 gram kipfilet
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel fijngehakte gember
1 eetlepel suiker
2 eetlepels sherry of shao shin (Chinese wijn)
hand tauge
bosje, fijngesneden lenteui
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel sesam olie
bosje fijngesneden koriander
Bestel je boodschappen online op AH.nl
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit wat olie in een wok. Wanneer de olie licht walmt voeg je de losgeklopte eieren toe. Laat de eieren goed uitlopen. Er ontstaat dan een dunne omelet. Vouw de omelet dubbel en haal deze uit de pan.
Verhit opnieuw wat olie en bak hierin gedurende 30 seconde de gember op hoog vuur. Doe de in dunne reepjes gesneden kip in de wok en roerbak mee. Wanneer de kip dichtgeschroeid is schep je de suiker in de pan. Roer gedurende 20 seconden door. Schenk dan de sherry en de oestersaus erbij en wok dit ook ongeveer 20 seconden. Schep de omelet erin en breek deze met een spatel. Voeg tot slot de tauge, sojasaus en een theelepel sesamolie toe en bak dit nog al roerende circa 2 minuten
Strooi de koriander er overheen en serveer de saus met de rijst.